Malmhaug Open 2018
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
... sätter människor i rörelse
P00

Malmhaug Pojkar 00
Truppen 2016-2017

Vi är ett gäng killar som brinner och älskar vår sport. Flertalet av oss har spelat i hop i över 10 år och detta gör oss till ett stort kamratgäng som stöttar alla på plan och utanför.


Är du sugen att spela med oss och har spelat bandy innan så är du välkommen att prova.


/Tränarna

Guld igen! - Malmhaug Skånemästare i P16
2017-04-02 19:00
Skånes bästa P16 lag!
Malmhaugs P00 lag avslutar sin sista pojklagssäsong med flaggan i topp! Helgens Skånemästerskap slutade med guld.

DM började med gruppspel i Skurup på lördagen mot Seriesegrarna Åstorp, Bjärred/Lomma samt värdföreningen Skurup. Malmhaugs första match var mot Skurup och segersiffrorna blev 9-2. Andra gruppspelsmatchen var mot Åstorp och det blev en jämnare historia. Med sju minuter kvar av matchen ledde Malmhaug med 5-2. Men i en sista forcering lyckades Åstorp göra ytterligare två mål. Trots det så blev det Malmhaugs seger med 5-4. I sista gruppspelsmatchen mot Bjärred var ställningen 0-0 efter första perioden. Men sex minuter in i andra perioden fick Malmhaug straff som Axel satte utan nerver. Efter detta förlösande första mål så kom ytterligare två mål framåt och endast ett insläppt. Slutresultat 3-1 till Malmhaug och säker gruppseger med 9 poäng. 

I den andra gruppen blev oväntat Ängelholm gruppsegrare före IBK Lund på samma poäng men bättre målskillnad. Landskrona och Örkelljunga kvalificerade sig inte till finalspel från gruppen.

På söndagen spelades två jämna semifinaler i Skurup. Först ut var Malmhaug mot IBK Lund. Lund började bäst och ledde med 1-0 efter första perioden. Andra perioden började tufft för Malmhaug med två utvisningar i tät följd. I den andra utvisningen fick Lund till ett effektivt PP avslut och gick upp till 2-0. Men i sann Malmhaug anda ger dessa killar aldrig upp. Sju minuter in i andra perioden kom första Malmhaug målet genom målkungen Tim på pass av Hugo Krahner. Och en dryg minut senare fick Tim fram en passning till Axel som fick till ett riktigt bra skott som gav kvittering till 2-2. I de sista minuterna av matchen hade båda lagen lägen att avgöra men det blev inga fler mål. Matchen gick till 5 minuters förlängning. Trots att Malmhaug fick spela i PP under två minuter och det fanns läge att avgöra matchen så blev det inga fler mål utan matchen var tvungen att avgöras på straffar. Då är det skönt att ha en av Skånes stabilaste målvakter och killar som gillar läget att gå in och avgöra. Tobbe gick in och räddade de två första straffarna medan både Axel och Tim satte sina straffar säkert. I tredje omgången satte Lund sin straff medan Malmhaug missade sin. I fjärde omgången avgjordes det då Tobbe räddade igen medan Oliver, som inte spelat på hela matchen, gick in och iskallt satte sin straff! Malmhaug till final. Den andra semifinalen mellan Ängelholm och Åstorp blev en lika jämn historia som avgjordes först i sudden death där Åstorp vann med 6-5.

En favorit i repris med final mellan Malmhaug och Åstorp! Finalen började med att Hugo Krahner fick en fin pass av Axel och satte 1-0 redan i tredje minuten. Båda lagen gjorde sedan vars ett mål till i första perioden och resultatet inför slutperioden var 2-1 till Malmhaug. Period två pågick ända fram till minut 12 innan Filip Borglundh fick in det förlösande 3-1 målet. Med knappt en och en halv minut kvar kunde Tim lägga in 4-1 i tom bur. Och målskyttet avslutades av Filip Borglundh som fastställde slutresultatet till 
5-1. 

Ett välförtjänt DM guld som laget bärgade till föreningen som titelförsvarare i denna åldersklass. Bra jobbat både spelare, ledare och alla övriga som stöttat laget genom hela säsongen. Avslutning på P16 blir Warbergsspelen nästa helg. Det är 6 lag anmälda i cupen och även här får vi sällskap av Åstorp som andra representant från Skåne. 

Lycka till där killar! Sedan börjar nästa fas i innebandy karriären med två års juniorlagsspel. 
Uttagning till Skånelaget för P16
2016-10-22 12:08
Det är med stor glädje vi kan meddela att Malmhaug KFUM har tre spelare kvar till Skånelaget inför sista gallringen som kommer att ske i början av november i Helsingborg. Lycka till killar!
Tankar om säsongen 15/16
2016-05-05 12:53

Oavsett vilken sport man håller på med så är utvecklingen när man är 15-16 år kanske den viktigaste. Det är i denna ålder man går från att kunna utöva en sport till att veta hur man gör det. Innebandy är ingen komplicerad sport, i alla fall inte om man vet hur man gör. För mig och min bror var det den största utmaningen när vi i oktober tog över som tränare för P00. För mig är en tränares viktigaste uppgift inte att bestämma vad ens spelare ska göra, utan ge dem verktygen att faktiskt kunna göra en problemlösning på egen hand. Kan man utöva en sport är detta svårt, vet man hur man utövar sporten så blir det helt plötsligt lättare.

När vi stod utanför Höllvikens Sporthall en lördagsmorgon i oktober med ett nykomponerat sätt att spela innebandy på för spelarna fanns där en antydan av nervositet hos spelare och ledare. En match senare och tre poäng förvandlades den till lättnad.

Första gången jag och Markus träffade laget berättade vi att denna säsong inte skulle handla om resultat snarare utveckling. En stor farhåga var att ett gäng 15 år gamla ungdomar inte skulle köpa detta, men den vägen har blivit en symbol för hur vår säsong småningom fortlöpte.

Vår första hemmamatch sen vi blev tränare förlorades med 1-6 mot Landskrona. Jag skulle dock inte påstå att det var en total överkörning, utan mer en match mellan en segelbåt och en katamaran. Oerhört tung förlust men väldigt nyttig.

Att jobba tillsammans i en lagsport är väsentligt, en spelare kan vinna en match men inte ett mästerskap. Det svenska landslaget i fotboll är ett bra exempel på just det. En klyscha, ja absolut, men trots allt helt sant.

Först i slutet av november spelade vi vår andra hemmamatch, en match som visade sig få en stor betydelse för vårt lag. Vi mötte Åstorp/Kvidinge, som senare visade sig bli vår kryptonit, återigen förlorade vi med stora siffror. Men någonting hände efter den matchen i laget. Spelarna började jobba hårdare på träning, hårt jobb lönar sig oftast.

I vårt lag är det inte ett måste att alla tycker om varandra, men man ska respektera varandra. I vårt lag är det oerhört viktigt att jobba för varandra, gör man inte sitt jobb så ska man få höra det så länge man tar i hand och glömmer det efter träningen, högt i tak är det som gäller-

Att Leicester City vann Premier League är fortfarande helt ofattbart.

Efter matchen mot Åstorp spelade vi fyra matcher innan det återigen var dags att möta Landskrona, tre segrar och en förlust senare så var det äntligen dags. Vi gör vår bästa match för säsongen och spelar 2-2 mot dittills ett Landskrona som inte tappat ett poäng. Matchen i sig var oerhört bra, men det absolut viktigaste var att spelarna förstod att med hårt jobb och rätt inställning så kommer man oerhört långt.

 Vi åkte till Kalmar i februari för att spela Newbody Cup. När vi kom hem stod det klart att det fanns väldigt mycket att jobba på, framförallt inställning till det vi gör. Fokus är oerhört viktigt när man utövar en sport, i Kalmar fanns det fokus men på helt andra saker än innebandy. Kalmar blev starten för en nedåtgående spiral prestations och resultatmässigt, i seriespelet tog vi bara en poäng till.

En 15 årig kille behöver frihet, frihet att göra misstag och lära sig från dem. Får dem frihet så kommer dem att utvecklas. Vägledning är a och o.

Inför distriktsmästerskapen pratade jag och Markus för första gången om resultat. En turnering som vi väldigt gärna ville vinna. Trots att vi spelade dåligt rent ut sagt i gruppspelet så lyckades vi tråckla oss vidare till en kvartsfinal. Efter vinst mot Örkelljunga så väntade Åstorp i semifinalen. Där tog det stopp, men spelar man med två man mindre hela matchen så är det kanske inte så himla konstigt.

 

Jag ville gärna skriva utan att nämna domarna som dömer i dessa åldrar men har kommit fram till att det är en omöjlighet. Givetvis finns där undantag, men de flesta domarna glömmer deras ansvar i att faktiskt utbilda spelarna. Sen om det är domarnas eller förbundets fel, det är en större fråga i sig. Däremot, är det inte bara horribelt, utan även helt absurt att en vuxen människa inte kan ta en diskussion med en 15 årig kille på en innebandyplan utan att känna sig underminerad.

Vi avslutade vår säsong i Mölndal. På någon vänster så tråcklade vi oss återigen igenom ett dåligt gruppspel för att stå i ett A-slutspel. Inför slutspelet visade spelarna att det finns en fantastisk karaktär hos dem, tillsammans. På lördagskvällen var vi ett mål ifrån att åka hem tidigt, på söndagseftermiddagen stod vi på aktiviteten i finalen. Det var sjätte gången bara denna säsong vi skulle möta Åstorp. Efter matchen hade alla spelare i stort sätt sprungit ett Marathon och en 6-3 seger var ett faktum. Tredje gången gillt blev sjätte gången gillt, men vad gör det egentligen.

Under säsongen har vi jobbat i både uppförsbacke och nedförsbacke. Det har gått bra och det har gått dåligt. Vi har hela tiden utvecklats, både spelare och ledare, och till slut fick vi se resultat. Vi ledare ser nu framemot en sommar där vi kan fortsätta utvecklas som lag och individer.  

/ MP

Första segern i P15 div 1
2015-10-11 10:56
Tidig samling i ombyggda Halörshallen i Höllviken. Många av oss fick flashbacks från tiden i knatteligan när man var ute på vägarna samtidigt som tidningsbärarna jobbade.

Det tog en stund innan alla bortasupportrar fått i sig sitt morgonkaffe på plats och började vakna till. Nya tränarna Markus och Mattias hade 13 utespelare tillgängliga för spel. Nytt spelsystem skulle testas med bara två träningar i veckan. Killarna skötte det lysande och det lovar gott inför kommande matcher i serien.

Kl 9.00 blåste domarna igång tekningen mellan två lag som möts ett antal gånger genom åren. Höllviken hade mest boll men chanserna uteblev från båda håll. Efter 8.45 tar vi ledningen genom målmaskinen Gusthi. Mitt framför målvakten får Gusthi drömträff och jubel på borta sektionen. Höllviken försökte kvittera, men ofarliga avslut var det enda som hemmalaget lyckades med. Efter 13.06 hittade Borglund en lucka vid stolpen hos målvakten och 0 - 2 till oss. Inga fler mål i period kom i period ett.

Redan efter 46 sekunder i andra perioden hittade domarna sin första utvisning i matchen som drabbade hemmalaget. Vi lyckades dock inte utöka ledningen i vårt PP.
Höllviken fortsatte ha övertag i bollinnehavet, men vi hittade lite nya möjligheter i uppspelet och skapade några bra chanser att utöka ledningen. 
Efter sju minuter in i andra perioden blev vi lite för offensiva, vilket straffade oss och hemmalaget gjorde 1 - 2 på efterföljande kontring. Blott 51 sekunder senare utökar vi till 1 - 3 genom Timmy framför mål på en snygg framspelning av Landvall.
Perioden slutade lika 1 - 1.

Två måls ledning inför sista 15 minuterna är en skör ledning i innebandy. Redan efter 1.07 drabbas vi av vår första utvisning för slag och sju sekunder senare går vi i fällan på en inövad variant och ny utvisning drabbar oss för felaktigt avstånd. 
I spelet 3 mot 5 gör Höllviken 2 - 3 och det blev match igen. 
Killarna går ifrån matchplanen lite och tränarna tar timeout efter 11.21 för att snacka ihop oss igen för ligga rätt i positionerna. 

I slutet av matchen hittar domarna ytterligare en tvåa på oss och Höllviken chansar med 6 mot 4 sista 25 sekunderna. Vi lyckas freda vårt mål i box play.

Vi tar vår första seger i serien med nytt spelsystem mot hungrigt Höllviken. Nu tränar vi vidare i veckan och förhoppningsvis spelar vi en träningsmatch till helgen eftersom vi är spellediga i serien kommande helg.

Tack för alla morgonpigga supportrar som går upp tidigt en lördagsmorgon för att se Malmös enda P15 lag.! 

Bäst i stan då eller?

//Ledarna


Jämt i premiären
2015-10-04 17:24
I väntans tider på att brandlarmet skall stängas av
På söndagen skulle äntligen P15-serien starta för oss. Skulle försvarspelet sitta, skulle målskyttet lossna och vad var statusen på laget efter hårt sommartränande?.
Träningsmatcher och försäsongscuper är en sak, seriespel är något helt annat.

Premiärmotståndare idag var det Engelholm som fått köra söderut. Förra året knep gästerna fem av sex poäng mot oss i serien. Seger i Malmö med 0 - 1 och lika resultat i Ängelholm 2 - 2.

Vi visste på förhand att gästerna skulle spela lågt försvars spel och satsa på kontringar. Så såg det ut i två perioder innan Engelholm klev upp upp i tredje och vann en del mark. När ett lag "parkerar" bussen måste man få bollen i rörelse snabbare och likväl när Engelholm sätter press på oss. Det positiva var att vi gör totalt en bra insats med inslag av några fel beslut som tyvärr renderar i baklänges mål. 
Våra mål framåt kommer genom att vi spelar bollen i sidled och klipper till direkt. Skott utifrån är viktigt i dagens innebandy och returer framför deras kasse.

Precis innan tekning ljuder brandlarmet i hallen. Vi får snabbt utrymma spelare och publik ut ur hallen och lokalisera eventuell brand. Det visade sig att en fotbollsdomare valt duscha med bara varmvatten och löst ut deckaren i omklädningsrummet. Var det så kallt i domarrummet kan man undra?. Vaktmästarna fick skyndsamt komma till hallen och återställa brandlarmet.

15 minuter försenat startade matchen och vi tog kommandot direkt. Efter 23 sekunder fick en borta spelare känna på botbänken. Tyvärr blev det inga mål i vårt PP, men vi fortsatte pressa på för ledningsmål. Vi fick inte till det och blev lite statiska när vi skulle leverera bollen till varandra. 14.12 in i första perioden avlossas ett kantskott som tar i ribban till en fri Timmy som äntligen trycker in 1 - 0. Ledning för oss efter första perioden med bud på fler baljor.

I andra perioden så fortsätter Engelholm med sitt låga försvars spel och vi blir lite bekväma i mitt zons spelet. Gästerna tillåts avlossa lite mer skott. Efter 6.20 drabbas vi en utvisning och lite för passivt försvars spel får gästerna kvittera 19 sekunder in i deras PP.

Vi pressar på för ledning men inget av lagen gör fler mål i perioden och helt jämt inför sista akten, 1 - 1.

I sista perioden kommer 6 mål, tre från varje lag!. 
Engelholm lämnar nu sitt låga försvar spel och pressar på våra backar högt. Ytorna öppnas för båda lagen och Hawai bandy tar sin form. Engelholm tar ledningen efter 4.02 och vi kvitterar 7.49. Bortaledning igen efter 10.09 och kvittering igen efter 11.25. Gästerna får göra 3 - 4 12.17 och vi lyckas resa oss igen 30 sekunder senare. 

Hade vi fått mer fart på bollen i första perioden i anfalls spelet hade matchen tagit en annan vändning redan där. Vi borde gjort kanske 2 och kanske 3 mål i första perioden.

Bra premiär match för oss och nästa helg väntar en tuff bortamatch kl 09.00. Matchläggaren i Halörshallen har inte tänkt på att matchen skall spelas av två morgontrötta P15 lag. Dock är det lika för båda lagen.
Våra vänner i Höllviken öppnar upp för sin ombyggda arena för deras hemma premiär mot oss i Malmhaug. 

Vi hälsar även två nyförvärv välkomna till truppen. Två nya huvudtränare går in i P00 truppen med start redan imorgon. Vi välkomnar Mattias och Markus Persson. 
Vi övriga ledare stannar kvar i truppen och kommer ha olika uppdrag kvar i och runt laget även i fortsättningen.

Gott boys, nu är serien igång och vi går framåt tillsammans. Inget mer " Såzze" lir.

Tack till våra supportar som såg vår " himma " match.

// Ledarna P00


Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Malmhaug IBF, 21/06 14:07 
Malmhaug IBF, 12/06 22:05 
Malmhaug IBF, 05/06 15:46 
Malmhaug IBF, 05/06 15:37