Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Din innebandyförening i Malmö
Vi sätter människor i rörelse
Herrar Div 1/JAS

HERRAR DIV 3
Välkommen till vår sida! 

Vi är en go trupp med grabbar som älskar att spela innebandy och är ta sig långt som ett lag! 
Känner du igen dig så har du kommit rätt. 
Vi tränar Tisdagar och Torsdagar 19:15-21:00 på Kulladal Sporthall. 

Hör av dig om du vill komma ner!
VINST I FÖRSTA TRÄNINGSMATCHEN FÖR JAS LAGET
2017-08-30 13:52
Ikväll premiärspelade Malmhaugs JAS lag mot Svedalas herrlag som tillhör div 3. Bra med ett tufft fysiskt motstånd och ett lag med snabba bra omställningar.

Efter första perioden stod det 3-0 till Svedala då Malmhaug straffades hårt i omställningarna trots att spelet var ganska jämnt. Inför andra perioden kom våra gäster in till planen alldeles för sent och straffades med en utvisning. Men efter 5 sekunder och vunnen tekning så stod det 4-0 till Svedala! Tuff inledning. Men sedan blev det ett ordnat PP spel som resulterade i första Malmhaug målet genom Matte på passning av Nils. Svedala gjorde mål på ytterligare en snabb omställning men när de drabbades av en ny utvisning så blev det ett nytt Malmhaug mål i PP. Inför tredje perioden var alltså Malmhaug i underläge med 2-5.

Men precis som förra säsongen är slutperioden ofta lagets bästa. Lite omfördelning i femmorna och spelet flöt på riktigt bra. Och plötsligt blev Svedalas målvakt mer mänsklig och laget spikade igen bakåt.
Denna period vann Malmhaug med 4-0 och alltså matchen med 6-5. Riktigt bra kämpat och mycket att bygga vidare på framöver.

Målskyttar för Malmhaug blev Nils*3, Matte, Hugo Krahner och Timmie.
Silver i Skånemästerskapet för HJ20
2017-04-01 23:58
Malmhaugs HJ20 lag i DM
Malmhaugs framgångsrika juniorlag avslutade säsongen med att spela Skånemästerskapet för HJ20 i Bråhögshallen i Staffanstorp. Det var endast 4 lag anmälda till turneringen, men två av dessa var från Skånes SSL föreningar Höllviken och Helsingborg. Dessutom ställde Stanstad upp som värdförening för mästerskapet. Inget av lagen mönstrade någon större trupp, men det var främst Höllvikens laguppställning som ingav respekt från början. Malmhaug började gruppspelet med match mot Stanstad. Trots stort spelövertag blev det inga mål i första perioden då Stanstads målvakt storspelade. Men i andra perioden fick Malmhaug igång målskyttet och vann till slut matchen med 4-0. Andra gruppspelsmatchen spelades mot huvudfavoriten Höllviken. Malmhaug rivstartade matchen och ledde med 2-0 efter 2,5 minuter. Men sedan vaknade Höllviken och inte minst vår gamla klubbkompis Christoffer Andersson som gjorde ett hattrick i första perioden. Efter 4 snabba Höllviken mål var ställningen 2-4 inför andra perioden. Då steg Hugo Norlund in i handlingen och levererade två snabba mål. Och med endast 4 minuter kvar av matchen var det helt lika 4-4 och Höllviken tog time out. De ställde sedan upp med sin starkaste femma på plan för att kunna avgöra. Men det gjorde Malmhaug också. Och precis som så många gånger tidigare under säsongen så är det i dessa lägen som laget levererar. Först 5-4 genom Nils på pass av Anton och sedan 6-4 av Viktor Norlund på pass av Nils. Seger till Malmhaug med 6-4! Sista gruppspelsmatchen spelades mot Helsingborg. Poäng krävdes för att säkra finalplatsen. Inga problem utan här blev det en utklassningsseger med 9-1 till Malmhaug. Gruppsegern som obesegrade var ett faktum. 

Finalen blev en repris på förra helgens HJ18 final mellan Malmhaug och Höllviken. Inför denna match fick Malmhaug förstärkning av Viktor Davidsson som skrivit högskoleprov under dagen och Axel Rasmusson som kom från P16 gruppspel som obesegrad från Skurups sporthall. Nu var vårt JAS lag komplett med Viktor Norlund som extra krydda. Men Höllviken var nu förvarnade från gruppspelet och underskattade inte motståndet. Det blev en fartfylld final som var jämn under första perioden som slutade 2-1 till Höllviken. I andra finalperioden visade sig Höllvikens starka uppställning vara  numret större och de vann denna perioden med 3-1. Slutresultat 5-2 till Höllviken. Men ett väldigt välförtjänt silver till Malmhaugs duktiga killar!

Efter finalen åkte laget tillsammans med ledare och föräldrar till klubbstugan i Limhamn för en avslutande middag tillsammans som föreningen hade fixat. Tack för det! En trevlig avslutning med många skratt och hög stämning. Men också ett stänk av vemod inför att gruppen nu går in i en ny fas. De killar som blir seniorer ska hitta nya utmaningar. Och tyvärr har den starka gruppen av kvarvarande juniorer börjat splittras då det ännu inte presenterats en lösning för en gemensam framtid tillsammans. En stor anledningen till den utveckling som laget haft under säsongen är vårt starka och otroligt duktiga ledarteam med Jörgen Hansen som huvudtränare och Uffe Larsson som den stabila assisterande coachen, som också alltid är redo med liniment, kylsprej och massage under matcherna. Kompetenta ledare är en förutsättning för framgång och killarnas utveckling är er förtjänst. 

En ljuspunkt som killarna har att se fram emot den närmsta tiden är att spela ihop ett juniorlag som ska åka till Prag Games tillsammans i sommar. Från Malmhaugs juniorlag är det Nils, Simon, Matte, Hugo N, Patrik, Liam, Anton, Axel och Hugo Prahl som ingår tillsammans med Linus Malmström från Åstorp och Mattias Persson från Landskrona. Coacher är så klart Jörgen och Uffe! Den första utmaningen blir en träningsmatch mot Danmarks U19 landslag i Halörhallen den 21 april. Tack till Rubbe som hjälpt till att arrangera den. Kom gärna och stötta killarna där. Förhoppningsvis kommer det ytterligare chanser att spela ihop laget innan sommaren.

Ett stort tack till hela laget och alla runt omkring som stöttat killarna under året! Det har varit en oförglömlig säsong. 
Malmhaug Skånemästare i HJ18!
2017-03-26 23:05
Skånes bästa juniorlag 2017!
Skånemästerskapet för HJ18 avgjordes i helgen. Det började med gruppspel lördagen den 25 mars. Två grupper med 4 lag i varje grupp. Malmhaug lottades i grupp B tillsammans med Höllviken, Landskrona och Åstorp. Dessa lag hamnade på plats 1,3,4 och 5 i JAS-serien. I grupp A spelade IBK Lund, Malmö FBC, FBC Engelholm och Bjärred/Lomma. De placerade sig på plats 6-8 i JAS serien samt spelade i distriktets HJ18-serie under säsongen. 

Malmhaugs första gruppspelsmatch spelades mot Höllviken. En jämn och spännande match som till slut avgjordes i sista minuten då Höllviken pressade in en kvittering till 2-2. De övriga gruppspelsmatcherna vann Malmhaug övertygande med 6-0 mot Landskrona och 12-2 mot Åstorp. En övertygande gruppseger med 7 poäng och laddning för semifinal på söndagen.

I grupp A vann Lund sina matcher och lottades därför mot vår grupp tvåa Höllviken i semifinalen på söndagen. Ingen fartfylld match utan ett ställningskrig där Höllvikens individuella kvaliteter till slut avgjorde och slutresultatet blev 3-0. Gruppsegrarna Malmhaug ställdes mot grupp tvåan Bjärred/Lomma i sin semifinal. Inte lätt att vara stor favorit och Bjärred/Lomma spelade smart och tillknäppt. Men slutresultatet blev 4-2 till Malmhaug. 

Kändes helt rätt att finallagen blev Höllviken och Malmhaug. Det blev en hög kvalitet på finalen där Höllviken började bäst. Redan efter 2:20 stod det 2-0 till Höllviken och det kändes tufft. Men sedan fick Malmhaug också upp farten. Och en minut senare fick Axel iväg ett skott som målvakten lämnade retur på. Den fångade Nils upp och fick in i mål. Sedan hade båda lagen många bra chanser, även om det kändes som att Malmhaug var närmast att näta igen. Men i de allra sista sekunderna av perioden, när Malmhaug låg på framåt, så sprang några spelare ihop. I den röran fångade Höllviken upp bollen och kontrade in 3-1 med två sekunder kvar till pausvila. Psykologiskt tufft. Men Malmhaugs killar knäcker man inte så lätt! Fem minuter in i period två lyckas Nils få in ytterligare en reducering med hjälp av sina kedjekompisar Matte och Simon. Och i tionde minuten levererar denna kedja igen. Simon passar Nils som avslutar sitt hat trick med att dundra in kvitteringen till 3-3. Med tre minuter kvar av matchen tar Höllviken time out. Men inget av lagen lyckas avgöra under ordinarie tid. Matchen till förlängning. Det kändes som att Malmhaug hade bestämt sig för att vinna. Redan efter 50 sekunder får Simon fram en helt öppnande passning till Nils. Höllvikens målvakt blir tvungen att kasta sig ut för att förhindra mål. Men då blåser domarna utvisning för liggande spel och straff till Malmhaug. Simon vågar gå fram och ta straffen och avslutar utan nerver! Seger till Malmhaug med 4-3!!!

Stort grattis till hela laget och tränarna Jörgen och Uffe. En lyckad avslutning på en säsong där juniorlaget verkligen har växt med uppgiften. Vi önskar våra 98:or Patrik och Viktor D lycka till med sin seniorsatsning i IBK Lunds division 1 lag kommande säsong samt Lucas som ännu inte avslöjat sina planer för framtiden. Övriga spelare i laget har forfarande minst en juniorsäsong kvar att spela och går en ljus framtid till mötes. 

Vi önskar också alla de 98:or i Höllviken som nu avslutar sin juniortid lycka till i framtiden både på och utanför innebandyplanen. Tack för alla givande matcher ni gett oss under åren! Vi vill också tacka Höllviken innebandy för en mycket bra genomförd helg som värdar för Skånemästerskapet.
Vi bänkade Åstorps 3:e femma!
2017-02-18 00:23
Åstorps avbytarbänk
Ikväll åkte ett sargat herrlag till Åstorp för bortamatch i divison 1. Flera juniorer var sjuka eller bortresta. Men vi mönstrade i alla fall 10 utespelare i 2 femmor. Förstafemman bestod av våra 4 seniorer Viktor Norlund, Henrik Roos, Robin Karlsson och Gustaf Borghlund tillsammans med Lucas Adolfsson. Vår andra femma var en ren JAS femma med Matte, Hugo N och debuterande Oliver Landvall som forwards och Axel och Davidsson som backpar. I mål hade vi en motiverad och hårt jobbande Hussein med uppbackning av Tobbe på bänken. 

Mot detta mönstrade seriesegrarna Åstorp 3 hela femmor med övervägande seniorer som aspirerar på att nå Allsvenskan nästa år, samt som de presenterade innan matchen, kanske seriens bästa målvakt.

Alltså en match David mot Goliat. Men trots detta stod det 3-3 efter halva andra perioden! Då bänkade Åstorp sin tredje femma för resten av matchen. Och ganska logiskt kunde deras första och andra lina växla upp och denna andra halvan av matchen vann Åstorp med 12-1. Men vi kan konstatera att de som troligtvis fick med sig mest från denna matchen var våra juniorer som fick träna försvar mot kvalificerat motstånd inför JAS slutspelet i mars. Frågan är vad Åstorpsspelarna fick med sig inför sitt kval till Allsvenskan? Lite märkligt att de inte ville få igång sin tredje formation mer inför kommande utmaningar.

Men våra tappra Malmhaugspelare ska ha all heder för sin insats ikväll. Till matchens lirare i Malmhaug utsågs målvakt Hussein som stod emot skottstatistiken 50-14 på ett föredömligt sätt. Slutresultatet 15-4 var i detta fallet underordnat.
Hemmamatch mot Landskrona i Division 1
2017-02-16 11:38
Pris sponsrat av Tenaci till matchens lirare nr 33 David Johansson i Landskrona och nr 19 Robin Karlsson i Malmhaug
Efter två intensiva veckor med fyra JAS matcher och avancemang till JAS Slutspel så ska nu serien i divison 1 avslutas med de sista matcherna.

Igår spelades den näst sista hemmamatchen i division 1. Många av juniorerna var trötta i både ben och huvud. Tur då att vi har några seniorer som kunde ta huvudansvaret under matchen. Första perioden började något avvaktande. Kändes som att Landskrona var något mer taggade än våra killar. Men resultatet efter period 1 var dock endast 0-1.

I andra perioden började Landskrona starkast och gjorde tre snabba mål och gick upp till 0-4 efter sju minuters spel. Men i åttonde minuten kunde Viktor Norlund få tag i bollen och på egen hand få in vårt första mål för kvällen. I sextonde minuten fick vi en utvisning för slag. Här försvarade sig killarna väl. Men precis efter att vi blev fulltaliga så lyckades Landskrona få in ytterligare ett mål. Resultat i pausvilan var 1-5 till Landskrona.

Som vanligt ger dock inte våra killar upp och de gjorde ännu en gång en stark sista period. Redan i första minuten kom reduceringsmål av Robin på pass av Roos. I andra minuten drabbades Landskrona av en utvisning för slag. De försvarade sig väl men precis som vårt lag så släppte de in ett mål precis när utvisningen tog slut. Nils stod på sin vänsterkant och fick ett fint pass av Robin. Tyvärr så lyckades Landskrona sedan få in ytterligare två mål till ställningen 3-7. Malmhaug gjorde dock en sista forcering och först reducerade Robin på pass av Roos och i trettonde minuten så avslutades målskyttet med att Gustaf Borglund fick till ett skott samtidigt som han fick ett slag på klubban så att den gick av. Men bollen gick i alla fall i mål och slutresultatet i matchen blev 5-7.

Vi gratulerar Landskrona till segern och önskar dem fortsatt lycka till i divison 1 då de bör klara sitt kontrakt nu. Malmhaugs återstående matcher i serien är bortamatch mot serievinnarna Åstorp imorgon fredag. Sedan har vi sista hemmamatchen i Kulladal mot Röke nästa söndag den 26/2 innan serien avslutas med bortamatch mot Röke lördag den 4/3. 

Kämpa på killar!
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Malmhaug IBF, 14/10 17:30 
Malmhaug IBF, 07/10 13:27 
Malmhaug IBF, 02/10 22:24 
Malmhaug IBF, 29/08 16:51